Győri orvoskeresőKardiológiai osztály


9023 Győr, Vasvári Pál út 2-4.


C3 épület III. emelet


Telefon:
06-96-507-964
Kardiológiai Szakrendelés


9023 Győr, Vasvári Pál út 2.


C1 épület I. emelet


Telefon:
06-96-507-916Gyermek Kardiológia Szakrendelés


9023 Győr, Vasvári Pál út 2-4.


C3 épület II. emelet


Bejelentkezés:
06-96-507-900
mellék: 4424

Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett friss gyümölcs
Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres fogyaszta a vérnyomást a normál értékhez közelíti - olvasható a J. Human Hypertension című folyóirat tanulmányában.
Tovább a cikkhez


A magas vérnyomás makacs kockázat
A magas vérnyomással kezelt betegek két százaléka nem reagál a rendelkezésre álló kezelési módszerekre - mutatta ki két amerikai egészségbiztosító közös vizsgálata. A kétszázezernél is több beteg négy évig tartó vizsgálatának eredményeit a Circulation szakfolyóirat legújabb száma közölte.
Tovább a cikkhez


Hirtelen szívhalál reggel vagy este várható
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
Tovább a cikkhez


A növényi flavonoidok védik a szívet a haláltól
Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében.
Tovább a cikkhez


Elektromos áramot termel a szívdobogás
Ha valakinek veszélyesen lassú a szívműködése, vagy akár szívmegállás is bekövetkezhet, annak a mellkasába beültetnek egy szívet ingerlő elektromos eszközt, angol nevén pacemakert. Ez kevés áramot fogyaszt, de azért a benne lévő elemet időnként cserélni kell, kutatók most eredeti megoldást dolgoztak ki: maga a dobogó szív az elektromos áramforrás.
Tovább a cikkhez


Nem is olyan ritka a koszorúér repedése
A korábban véltnél gyakrabban fordul elő a koszorúérfal repedése, leginkább fiatal nők esetében - mutatták ki kanadai kutatók egy tanulmányban.
Tovább a cikkhez


Nanotapaszt hoztak létre a szív gyógyítására
Amerikai és indiai mérnökök új megközelítéssel próbálkoznak a szívrohamon átesett páciensek kezelésében: szén nanoszálakból és egy felszívódó műanyagból álló nanotapasszal gyógyítanák a szívet - idézte a ScienceDaily című tudományos portál.
Tovább a cikkhez


Koszorúér-tágítás után is fontos a rehabilitációs program
A koszorúér-szűkület kezelése során a szűkült érszakaszt a szívkatéteren lévő ballon fölfújásával kitágítják, majd erre a területre gyakran beültetnek az ér nyitva tartására fémhálóból készült hengert. A bravúros technika végső eredménye azonban hasonló mértékben függ a jó utókezeléstől, mint a jó indítástól.
Tovább a cikkhez


Szívelégtelenségben intő jel a szapora szívműködés
Rosszabb az életkilátása azoknak az idült keringési elégtelenségben szenvedő szívbetegeknek, akiknek gyorsan ver a szíve, mint azoknak, akiknek lassú a szívműködése. Ám létezik olyan gyógyszer, mely nem lassítja a pulzust, mégis jelentősen növeli a túlélés esélyét
Tovább a cikkhez


A PINK1 fehérje hiánya indítja el a szívelégtelenség folyamatát?
Kanadai kutatók nagy jelentőségű fölfedezése, hogy egy különleges fehérje hiánya okozhatja a szívizomsejtek anyagcseréjének romlását, ami szívelégtelenséghez vezet.
Tovább a cikkhez


Kétféle tabletta és egy kis lazac a legjobb kezelés
Szívkatéteres koszorúér-tágítás után a beteg véralvadási kockázata jelentősen csökkenthető, ha a nemzetközi irányelvek által előírt, kettős gyógyszeres kezelés mellé omega-3 zsírsavat is kap
Tovább a cikkhez


Örökölhető a hirtelen szívhalál?
Mind több betegségről igazolják, hogy a háttérben meghatározó szerepe van örökletes tényezőknek. Fiatal, tökéletesen egészségesnek tartott élsportolók hirtelen szívhalálának föltételezett genetikai okairól számolt be az European Heart Journal.
Tovább a cikkhez


A koszorúér-betegség örökletes tényezői
Arcunknak, tulajdonságainknak vannak örökölt okai, de az elképesztő számú génből nehéz kihámozni, melyek alakítják a szép vonalú homlokot és melyek hajlamosítanak betegségekre.
Tovább a cikkhez


Pacemaker ellenőrzés közelről és távolból
Bizonyos szívritmus-zavarok kezelésére világszerte milliók élnek olyan műszerrel a mellkasukban, amelyet angol neve alapján mindenütt úgy hívnak: pacemaker. Ezt az életet mentő eszközt a szakorvosnak rendszeresen ellenőrizni kell, ami mind a betegnek, mind az orvosnak megterhelést jelent, de egy új, távolból működő eljárás ezt a hagyományos módszert jórészt fölválthatja.
Tovább a cikkhez


Kardiológia Győr, Kardiológia Szakrendelés Győr, Orvosi rendelő Győr, Szakrendelés Győr, Szűrővizsgálatok Győr,