Győri orvoskeresőA rendelési idők változhatnak, ezért érdemes telefonon érdeklődni!


Dr. Czuczor Szabolcs
adjunktus
Rendelő:
9023 Győr, Sport utca 7
Rendelési idő


Dr. Gasztonyi Zoltán
belgyógyász, hematológus, kardiológus
Rendelő:
9024 Győr, Hunyadi u. 7/A
Rendelési idő


A magas vérnyomás makacs kockázat
A magas vérnyomással kezelt betegek két százaléka nem reagál a rendelkezésre álló kezelési módszerekre - mutatta ki két amerikai egészségbiztosító közös vizsgálata. Ha bármilyen betegség következtében romlik a szív teljesítménye, szívelégtelenség alakul ki, egy új vizsgálat igazolta, hogy a női szív ugyanolyan mértékű károsodás esetén is jobban bírja a megpróbáltatásokat, mint az erősebb nem tagjaié.
Tovább a cikkhez


Saját szívőssejtjeikkel gyógyítottak szívrohamon átesett embereket
Szívroham által okozott szövetkárosodást tudtak gyógyítani a páciensek saját szívéből nyert őssejtekkel.
Tovább a cikkhez


Szívinfarktus kezelése zsírsejtekkel?
Kedvező hatású és jelentősen javítja a beteg szív állapotát a zsírszövetből kiszívott speciális sejtek beadása infarktusos beteg koszorúerébe - mutatták ki holland kutatók.
Tovább a cikkhez


Tanulmány: férfiágon öröklődhetnek egyes szívbetegségek
Apáról fiúra öröklődhetnek a szívbetegség bizonyos típusai az Y kromoszómán lévő génváltozatok közvetítésével - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
Tovább a cikkhez


Az autózás és tévénézés világszerte növeli az infarktus kockázatát
Sokan úgy vélik, hogy a szívroham gyakorisága döntően az örökletes tényezőktől, a bőrszíntől vagy a földrajzi környezettől függ, ám egy világméretű vizsgálat tanúsága szerint az előbbieknél nagyobb szerepe van az ülő életmódnak. Nemzetközi kutatócsoport 52 országban gyűjtött adatait az European Heart Journal februári száma közölte.
Tovább a cikkhez


A szívinfarktus vagy a szélütés megelőzését korán kell kezdeni
A fiatal felnőttek többsége nem tudja, hogy az ifjúkori egészségtelen életmód és a későbbi szív-és érrendszeri betegségek között szoros az összefüggés. Az Amerikai Szív Szövetség szakértőinek vizsgálata kimutatta, a lakosság 80 százaléka azt hiszi, hogy egészségesen él, pedig nem azt teszi.
Tovább a cikkhez


A félelem rontja a szívroham kimenetelét
A szívrohamon átesett páciensek közül rosszabb kimenetelre számíthattak azok, akik erős halálfélelmet tapasztaltak közben - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja
Tovább a cikkhez


A kokain már akkor is károsítja a szívet, amikor az még nem látszik
A fiatalkori szívinfarktusok sokkal gyakrabban fordulnak elő azoknál, akik kokainisták, mint ahogy azt egyéb kockázati tényezőik alapján várni lehetne: olasz kutatók mágneses rezonancia alkalmazásával igazolták, hogy a kábítószer már akkor is árt a szívizomzatnak, amikor panaszokat vagy tüneteket még nem okoz.
Tovább a cikkhez


A szívroham súlyosságát fokozhatja az angina kezelésére szolgáló nitroglicerin
Az erek tágítására rutinszerűen alkalmazott nitroglicerin túladagolása a szív károsodásához vezethet - idézte amerikai kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap internetes portálja
Tovább a cikkhez


Szívrohamra figyelmeztet a szemhéjon lévő elváltozás
A szemhéjon megjelenő sárgás zsírfelhalmozódás a szívroham és más érrendszeri betegségek megemelkedett kockázatának jele lehet - idézte pénteken dán kutatók megfigyelését a BBC hírportálja.
Tovább a cikkhez


Új szív építése lehet a szívgyógyászat jövője
A súlyos szívelégtelenségben, szívhibában szenvedők száma világszerte növekszik: ezek a betegek szívátültetésre szorulnának, de az ilyen lehetőség a szükséglethez képest ritkán adódik. Egy magyar-német kutatócsoport fantasztikusnak hangzó, jövőbeli megoldás lehetőségét vázolta fel: új szív építését.
Tovább a cikkhez


Kardiológus Győr, Kardiológus, kardiologus, szívgyógyász, Győr, Kardiológia: infarktus, pacemaker, szívbillentyű, szívelégtelenség, szívinfarktus, szívizomgyulladás, szívkatéterezés, szívritmuszavar, szív-ultrahang