Győri orvoskeresőMellnagyobbítás
Dr. Győrffy Lajos plasztikai sebész főorvos írása


Napjainkban talán az egyik leggyakrabban kért plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás. A testalkathoz viszonyítva kisebb mellek gyakran okoznak lelki problémát. Lehet veleszületett, de gyakran szülést, szoptatást, testsúlyváltozást követően alakul ki. Ezen esetekben ún. implantátumot helyezünk a mell állománya alá.


A leggyakrabban szilikon géllel töltött protézist használunk, mivel ezeknek az implantátumoknak a tapintata, állaga hasonlít leginkább a normál emloállományhoz. A szilikon használata az orvostudomány egész területén elterjedt ( urológia, szemészet, orthopédia), mindenféle egészségkárosító mellékhatás nélkül!! A mai modern implantátumok ún. coheziv géllel töltöttek, ami biztosítja, hogy esetleges sérülés esetén is egy tömegben marad a szilikon gél. A modern implantátumot meghatározott időnként cserélni általában nem kell. 10-15 évenként a tok zsugorodása ill. az idő elteltével kialakult megereszkedettség miatt célszerű kicserélni az implantatumot. A mellnagyobbítás a terhességet és a szoptatást nem zavarja.


Az implantátumok kiválasztása egyedi mérlegelést igényel, hiszen alkalmazhatunk kerek vagy csepp formájú, sima vagy texturált felszínu, alacsony, extramagas ill ultramagas profilú implantátumot. A kiválasztás a mellkas, a mell méretétol, alakjától és megereszkedettségétől és az elérni kívánt nagyságtól függ.


Az implantátumot helyezhetjük emlőállomány alá, vagy részlegesen a mellizomzat alá, mely szintén az adott mell nagyságától, az esetleges süllyedés mértékétől és testalkattól függ. A részlegesen mellizomzat alá behelyezett kerek implantatum esetén hasonló eredményt tudunk elérni, mint a csepp formájú implantatummal és ugyanakkor kisebb az implantatum elmozdulásának esélye.

Az implantátum behelyezése történhet a mell alatti áthajlási redőből, a bimbóudvar határán vagy a hónaljban ejtett metszésen keresztül, melynek megválasztása az implantátum nagyságától, fajtájától, a bimbóudvar méretétol és az elvárástól függ.


Napjainkban a leggyakrabban a mell alatti áthajlási redőben ejetett 4-5cm hosszúságú metszésből kerül behelyezésre az implantatum.

Az előzetes vizsgálatok elvégzését követően a műtétet altatásban történik. Ezt követően általában 1 napos intézeti bennfekvés szükséges. A varratokat 12-14 nap múlva távolítjuk el. Műtétet követően 4-6 hétig állandó speciális melltartó viselése ajánlott.Copyright © Dr. Győrffy Lajos plasztikai sebész főorvos


Minden jog fenntartva!


Dr. Győrffy Lajos
Győr Révfalu

Tevékenységi kör:
Mellnagyobbítás, mellfelvarrás,
mellkisebbítés, hasplasztika,
szemhéjplasztika, ajak- és ráncfeltöltés,
fülplasztika, zsírleszívás,
hegkorrekció, anyajegyek,
jó- és rosszindulatú bőrelváltozások eltávolítása

Előzetes bejelentkezés telefonon:
06-70-4510-447


Dr. Győrffy Lajos honlapja